O2 FL 1.4 tsi - terkotanie dochodzące z tylnej części auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RS
    Ambiente
    • 2009
    • 238

Zamieszczone przez martinex
    Warunki gwarancji nigdzie jasno nie precyzują, że naprawy gwarancyjne mogą być zgłaszane i usuwane w dowolnym punkcie ASO. Natomiast na końcu dokumentu jest pole na "Nazwa i podpis sprzedającego - gwaranta"

U mnie jest tam stempel Skoda Auto i pieczątka dealera.

Wcześniej w dokumencie jest też mowa o tym, że zaleca się wykonywać przeglądy serwisowe i naprawy w tym samym autoryzowanym serwisie Skoda który kupujący wybrał z wykazu autoryzowanych serwisów...

Ja tam nic nie wybierałem więc zakładam, że domyślnie jest nim serwis sprzedawcy.

Krótko mówiąc ww. interpretacja została mi też przekazana przez pana Cieślika ze Skody Polska.. więc wynika z niej, że płatne naprawy nie powodujące utraty gwarancji to zapewne w każdym ASO - ale usuwanie usterek gwarancyjnych to... u gwaranta czyli sprzedawcy. Ja mam do niego 120km.

Chciaż... dwie drobne usterki lokalne ASO mi jednak usunęło więc.. diabli ich wiedzą... :evil: :evil: :evil:

To jakis bubel prawny . Przecież na Skodę jest Euro gwarancja . Niech sie cos przydarzy poza granicami RP i co trzeba wzywac gwaranta ??? Mysle iz jest to nieporozumienie . Naprawe na gwarancji musi wykonać kazde ASO w Europie

Komentarz

• Trusek
      Rider
      • 2009
      • 520
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

... moznaby bylo zapytac na forum np LEONa albo GOLFa - oni tez maja takie same silniki jak my. Ciekawe czy im tez brzeczy. Sprawdzielm w ETCE - numery czesci sa te same.
      <<>> MACIEJ <<>>
      Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• arekban
        Ambiente
        • 2010
        • 208

Zamieszczone przez martinex
        .... płatne naprawy nie powodujące utraty gwarancji to zapewne w każdym ASO - ale usuwanie usterek gwarancyjnych to... u gwaranta czyli sprzedawcy. Ja mam do niego 120km.

Chciaż... dwie drobne usterki lokalne ASO mi jednak usunęło więc.. diabli ich wiedzą... :evil: :evil: :evil:
        Panowie - czy to prawda z usuwaniem napraw gwarancyjnych tylko u sprzedawcy ? To jakieś nieporozumienie i porażka dla wszystkich którzy kupili i kupią auta setki kilometrów dalej.

Czy ktoś ma na piśmie dokładny tekst warunków gwarancji albo interpretację SAP ?

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez arekban
          Panowie - czy to prawda z usuwaniem napraw gwarancyjnych tylko u sprzedawcy ?
          nieprawda
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• tomus7
            RS
            • 2010
            • 1896
            • Peugeot

Może trzeba nadać temat w TVN Turbo Oni lubią takie ciekawostki i coś drgnie w Waszej sprawie :roll:
            ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
            http://www.bunkry.pl/pl/index.html
            a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
            http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
            Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• arekban
              Ambiente
              • 2010
              • 208

Zamieszczone przez lipcowytomasz
              Może trzeba nadać temat w TVN Turbo Oni lubią takie ciekawostki i coś drgnie w Waszej sprawie :roll:
              Może warto dac szanse Skodzie i właśnie powyższego argumentu użyć w stosunku do SAP.
              Pewnie na tym forum nie znajdzie się nawet kilkunastu użytkowników auta z tym problemem i może być ciężko.
              Jeśli to faktycznie wada fabryczna pompy to pewnie na dobre się ujawni przy kolejnej zimie.

Komentarz

• Piotr AMP
                Rider
                • 2009
                • 250

Proszę o zrobienie podsumowania kto ma ten sam problem co ja. Warto wiedzieć ostatecznie ile jest użytkowników z tym "terkotaniem"

1. Piotr AMP
                2.
                Pozdrawiam
                Piotr

Komentarz

• Andys
                  Elegance
                  • 2007
                  • 762

1. Piotr AMP
                  2. Andys
                  3.
                  Pozdrawiam,
                  Andys

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To może od razu tworzyć drugą listę z autami w których ten problem nie występuje. Dałoby to obraz "popularności" problemu.
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

dodajcie przebieg :idea:
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• martinex
                        Drive
                        • 2009
                        • 87

1. Piotr AMP
                        2. Andys
                        3. martinex - 3000km, terkocze bez względu na temperaturę
                        4.

Komentarz

• Piotr AMP
                          Rider
                          • 2009
                          • 250

1. Piotr AMP - 13300 km
                          2. Andys
                          4.
                          Pozdrawiam
                          Piotr

Komentarz

• Andys
                            Elegance
                            • 2007
                            • 762

1. Piotr AMP - 13300 km
                            2. Andys - terkocze od przebiegu ~3000km, obecnie 5200km
                            4.
                            Pozdrawiam,
                            Andys

Komentarz

• Marcinooo
                              Rider
                              • 2009
                              • 332

1. Piotr AMP - 13300 km
                              4. Marcinooo - 4000km, terkocze od nowego - tylko teraz coraz głośniej

Komentarz

• luckyluc
                                Drive
                                • 2010
                                • 78

1. Piotr AMP - 13300 km
                                4. Marcinooo - 4000km, terkocze od nowego - tylko teraz coraz głośniej
                                5. luckyluc - terkocze od przebiegu ~3500km, obecnie 6000km
                                Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM

Komentarz

• Piotr AMP
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 250

No to jest nas narazie niewielu, więc albo mamy zbyt delikatny słuch albo tylko te modele TSI na forum terkoczą. Poczekamy, w grupie siła, choć 5 osób raczej nie ma przebicia.
                                  Pozdrawiam
                                  Piotr

Komentarz

• Andys
                                    Elegance
                                    • 2007
                                    • 762

Zamieszczone przez Piotr AMP
                                    No to jest nas narazie niewielu, więc albo mamy zbyt delikatny słuch albo tylko te modele TSI na forum terkoczą. Poczekamy, w grupie siła, choć 5 osób raczej nie ma przebicia.
                                    Piotr AMP, w całym tym poście o występowaniu problemu wspomnieli też następujący userzy forum:
                                    Krzysiek25 - założyciel wątku
                                    Dycha
                                    Karpie
                                    yerba
                                    jamesbondzio
                                    rlapinski
                                    grzes74
                                    radik79
                                    Pytanie czy rozwiązali problem, czy nie czytali ostatnio forum, czy nie chce im się wpisać na listę :roll: . W każdym bądź razie razem byłoby nas 13 osób.
                                    Pozdrawiam,
                                    Andys

Komentarz

• winni77
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2183
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Piotr AMP
                                      albo mamy zbyt delikatny słuch
                                      Na pewno nie. U mnie jak wyłączę wentylator i radio panuje absolutna cisza. A nie cierpię jak mi coś zgrzyta czy telepie się.
                                      Mój "Batmobil"

Komentarz

• Trusek
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 520
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Nie ukrywam ze tez jestem zainteresowany tematem - u mnie jeszcze jest OK, ale jak czytalem to objawia sie bardzo roznie, raz przy malym przebiegu raz przy wiekszym. Ja mam narazie 10000km i jest git. Pomyslalem sobie ze dobrze byloby uzupelnic wpis dotyczacy miesiaca i roku produkcji auta w razie ewentualnego wspolnego pisma z reklamacja (latwiej bedzie SAPowi ustalic i "uwierzyc" w wadliwa partie pomp paliwa!). Moja Okcia jest z 03.2009 i ma 10000km - narazie git. Bede nasluchiwal.

Znalazlem numery tych pomp w ETCE
                                        03C 127 026 C Pompa paliwa 1.4TSI CAXA
                                        06H 127 025 K Pompa paliwa 1.8TSI CDAA
                                        06J 127 025 C Pompa paliwa 2.0TST CCZA

1. Piotr AMP 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 13300 km
                                        2. Andys 1.4TSI miesiac, rok produkcji - terkocze od przebiegu ~3000km, obecnie 5200km
                                        3. martinex 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 3000km, terkocze bez względu na temperaturę
                                        4. Marcinooo 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 4000km, terkocze od nowego - tylko teraz coraz głośniej
                                        5. luckyluc 1.4TSI miesiac, rok produkcji - terkocze od przebiegu ~3500km, obecnie 6000km
                                        6. Krzysiek25 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        7. Dycha 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        8. Karpie 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        9. yerba 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        10. jamesbondzio 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        11. rlapinski 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        12. grzes74 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        13. radik79 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                        <<>> MACIEJ <<>>
                                        Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• Karpie
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 53

U mnie przestało terkotać (również na mrozie), więc śmiało można mnie skreślić z tej listy, co czynię. Może u mnie to nie była pompa.

1. Piotr AMP 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 13300 km
                                          2. Andys 1.4TSI miesiac, rok produkcji - terkocze od przebiegu ~3000km, obecnie 5200km
                                          3. martinex 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 3000km, terkocze bez względu na temperaturę
                                          4. Marcinooo 1.4TSI miesiac, rok produkcji - 4000km, terkocze od nowego - tylko teraz coraz głośniej
                                          5. luckyluc 1.4TSI miesiac, rok produkcji - terkocze od przebiegu ~3500km, obecnie 6000km
                                          8. yerba 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                          9. jamesbondzio 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                          10. rlapinski 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                          11. grzes74 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                          12. radik79 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                          1.4TSI + DSG Biała

Komentarz

• Piotr AMP
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 250

1. Piotr AMP 1.4TSI lipiec, 2009 - 13300 km
                                            12. radik79 1.4TSI miesiac, rok produkcji
                                            Pozdrawiam
                                            Piotr

Komentarz

• radik79
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 222
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

12. radik79 1.4TSI lipiec, 2009; przebieg około 5000, terkocze od około 2 miesięcy

zbieram się żeby napisać list do Skoda-auto, tylko nie mam teraz etki a chciałbym znać numer części, a nie chcę odpinac fotelika, potem zdejmować kanapy i potem otwierać nie wiadomo czego jeszcze żeby sprawdzić co to za pompa

Pozdrawiam,
                                              ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Piotr AMP
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 250

Zamieszczone przez radik79

zbieram się żeby napisać list do Skoda-auto, tylko nie mam teraz etki a chciałbym znać numer części, a nie chcę odpinac fotelika, potem zdejmować kanapy i potem otwierać nie wiadomo czego jeszcze żeby sprawdzić co to za pompa
                                                Ja złożyłem narazie konkretne ale narazie nie agresywne pismo do ASO i oni maja puscic je tez do SAP.
                                                Pozdrawiam
                                                Piotr

Komentarz

• radik79
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 222
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ja napiszę też takiego luźnego maila tylko do czech, no coż zobaczymy...
                                                  ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Dycha
                                                    Classic
                                                    • 2009
                                                    • 7

7. Dycha 1.4TSI lipiec, 2009 - 7000 km, latem tego nie slyszalem, zaczelo sie jakos w grudniu i jest caly czas
                                                    12. radik79 1.4TSI lipiec, 2009; przebieg około 5000, terkocze od około 2 miesięcy

Uzupelnilem o swoje informacje

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...